Win het boek: ‘Het elfde uur‘

De laatste dag van WO1

Op 11 november 1918 zwegen de wapens stipt om 11 uur. Na 1561 dagen kwam de Eerste Wereldoorlog ten einde. Historicus Pieter Serrien schetst aan de hand van aangrijpende getuigenissen de duizelingwekkende geschiedenis van de zeer gewelddadige laatste oorlogsdag.


Een boek en een podcast

Het elfde uur van de elfde dag van de elfde maand 1918 eindigde de Grootte Oorlog, de wereldoorlog waarvan men toen nog niet wist dat het slechts de eerste was. Einde van de strijd: een reeks handtekeningen, het laatste schot, en daarna uitzinnig feesten op alle pleinen en straten van het land. Er zijn in de laatste uren van de oorlog - zelfs in de laatste minuten - nog onwezenlijk veel soldaten gesneuveld. De dagen voor 11 november verliepen uiterst bloedig, spannend en dramatisch.

Pieter Serrien heeft over de geweldadige laatste, 1561 dag van de eerste wereldoorlog een indrukwekkend boek geschreven: Het elfde uur. Van minuut tot minuut vertelt hij wat er gebeurde, zowel in Parijs, Berlijn en Brussel als in Compiegne, waar in een treinwagon de vrede wordt ondertekend, als in de loopgraven en de gemeenten in bezet België.

Pieter Serrien heeft ook een podcast van en rond het boek online staan op de website van Klara (www.klara.be) die nog steeds is te beluisteren en af te halen.

Win het boek!

Wie het juiste antwoord weet op de vraag welk bedrijf de maker is van de treinwagon waarin de Wapenstilstand ondertekend werd in Compiègne en dit invult op onderstaand formulier maakt kans op het boek. Uit de juiste inzendingen wordt de winnaar geloot. Succes!

Win het boek ‘Het elfde uur‘

Wat doen wij met je gegevens?

Wij gebruiken uw gegevens alleen om u te informeren over Linx+ initiatieven. Wij bewaren uw gegevens zo lang als nodig.

U kunt uw toestemming op ieder moment intrekken

Wanneer u dit doet, verwijderen wij uw gegevens en ontvangt u geen informatie meer van ons.Velden met een * zijn verplicht

Het Vlaams ABVV en zijn vzw's verwerken persoonsgegevens volgens de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Verordening 2016/679 van het Europees Parlement en de Raad van 27 april 2016 betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en betreffende het vrije verkeer van die gegevens en tot intrekking van Richtlijn 95/46/EG, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (=AVG).

Als je meer wenst te weten over ons Privacybeleid, surf dan naar http://www.vlaamsabvv.be/privacy.

Contact

  • Dorine Deloof - Administratief Medewerkster - 02 289 01 81

Andere sites