Win ‘De diefstal van de eeuw‘

Een boek van Jan Walraven

Hoe we onze privacy verloren én kunnen heroveren.


Over het boek

Weet je het al? Je wordt gevolgd. Je wordt geanalyseerd. Verhandeld. En gebruikt. De persoonlijke data die bedrijven als Google en Facebook op grote schaal over ons doen en laten verzamelen, wordt ingezet om te beïnvloeden wat we doen, wat we kopen en zelfs op w ie we stemmen. Maar Google en Facebook zijn nog maar het topje van de ijsberg. Innovatieve huizen en smart cities bieden ongelofelijke mogelijkheden, maar ze gaan ten koste van onze privacy en onze keuzevrijheid.
Hoe hebben we dit laten gebeuren? En kunnen we er nog iets aan doen? In De diefstal van de eeuw duikt Jan Walraven diep in de wereld van tracking cookies en seksistische algoritmes. Hij komt boven met een ontluisterend en tegelijk hoopgevend relaas. Want onze privacy staat misschien met een half been in het graf, ze is nog niet helemaal dood en begraven.

Jan Walraven


‘Jan Walraven trekt een streep in het zand en leert u hoe u zich kunt verdedigen tegen deze tersluikse diefstal van uw ziel.’
— Karl Van den Broeck over 'De diefstal van de eeuw'

(Tekst met dank aan de uitgeverij Van Halewijck)

Win het boek!

Wie het antwoord weet op de vraag bij welk team van diepgravende journalisten Jan Walraven actief is en ons onderstaand formulier terugstuurd voor het einde van februari maakt kans om het boek 'De diefstal van de eeuw' te winnen.

Win het boek ‘De diefstal van de eeuw‘

 

Overeenstemmend de wet van 8 december 1992 betreffende de bescherming van de persoonlijke levenssfeer geeft Linx+ je gegevens NIET weg aan derden!Velden met een * zijn verplicht

Het Vlaams ABVV en zijn vzw's verwerken persoonsgegevens volgens de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Verordening 2016/679 van het Europees Parlement en de Raad van 27 april 2016 betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en betreffende het vrije verkeer van die gegevens en tot intrekking van Richtlijn 95/46/EG, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (=AVG).

Als je meer wenst te weten over ons Privacybeleid, surf dan naar http://www.vlaamsabvv.be/privacy.

Contact

  • Dorine Deloof - Administratief Medewerkster - 02 289 01 81